funkcja wykladnicza
Alois~: Rozwiaz graficznie uklady rownan:
1) y=2
x−2
| | 1 | | 1 | |
(x−3 |
| )2 + (y−4 |
| )2 = 14 12
|
| | 2 | | 2 | |
rozwiazywalam tak 'normalnie' ale wychodzi dziwnie chyba i nie wiem co z tym mam robić

−x
2 +7x −18 = y
2 − 9y
5 lis 21:33
Ann: W poleceniu masz rozwiąż GRAFICZNIE. Musisz narysować wykresy funkcji. Pierwsza z nich to
funkcja wykładnicza 2x przesunięta w 2 jednostki w prawo, druga funkcja to okrąg o środku w
punkcie (3,5;4,5) i promieniu √14,5 (dziwne liczby)
Rozwiązaniem układu równać są punkty wspólne (punkty przecięcia) obu tych funkcji, które
powinno dać się odczytać z wykresu... choć, jak już mówiłam, są dziwne liczby w tym okręgu..
5 lis 21:36
Alois~: rzeczywiscie juz kompletnie zapomnialam o tym że tak zapisuje sie rownanie okręgu

dzięki
5 lis 21:37
Mila:

x=2 i y=1
x=5 i y=8
5 lis 23:38