..
anonim: mam pytanie, jezeli mam wielomian x3+(m+k)x2+(2k−5m)x+6 i mam wyznaczyc wedlug polecenia to
w tym przypadku a i b to (m+k) i (2k−5m) nie ?
5 lis 20:59
Mati_gg9225535: nie nie

ax
3+bx
2+cx+6

(m+k) = b (2k−5m)=c
5 lis 21:01
Mati_gg9225535: a=1
5 lis 21:01
anonim: no wlasnie mnie to dziwilo bo mam zadanie:
dane sa wielomiany W(x)=(x+1)(x+2)(x+3) i Z(x)= x3+(m+k)x2+(2k−5m)x+6. i musze wyznaczyc
liczby a i b tak aby te wielomiany byly rowne
5 lis 21:04
ICSP: zła treść. Chodzi o parametry m oraz k a nie o liczby a oraz b
5 lis 21:05
anonim: aa moze dlatego

dziekuje
5 lis 21:05