5 lis 20:04
Saizou : b) od objętości całości należy odjąć te dwa stożki
c) objętość to pole walca i 2 stożków
5 lis 20:05
asdf: a masz jakies dane czy przedstawic wzor na objetość tych brył?
5 lis 20:06
kim: no ok, ale jak policzyć objętość tej "klepsydry" w podpunkcie b? nie mając wysokości każdego z
tych stożków?
5 lis 20:08
kim: przedstawić wzór, brak danych
5 lis 20:09
dero2005:
b)
| | πa2*h | | πa2*h | | 11a2πh | |
V = π(2a)2 *h − |
| = 4πa2*h − |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
5 lis 20:09
5 lis 20:13
kim: ok! wielkie dzięki
5 lis 20:21