nierówność
nusia: 1< x
2 + y
2 ≤ 4
bardzo proszę o pomoc
5 lis 19:54
krystek: Graficznie?
5 lis 19:55
nusia: mam narysować wykres relacji z takim założeniem
5 lis 19:56
krystek: x*2+y2≤4 to koło o promieniu 2
x2+y2>1 to punkty poza kołem o promieniu 1
5 lis 19:58
konrad:
x2+y2≤4 ← koło o S=(0,0), r=2
x2+y2>1 ← koło o S=(0,0), r=1
rozwiązaniem jest część wspólna bez obwódki koła mniejszego i z obwódką koła większego
5 lis 19:59
konrad:
x2+y2≤4 ← koło o S=(0,0), r=2
x2+y2>1 ← koło o S=(0,0), r=1
rozwiązaniem jest część wspólna bez obwódki koła mniejszego i z obwódką koła większego
5 lis 19:59
konrad: oj dubel...
5 lis 20:00
nusia: no tak, faktycznie

dzięki !
5 lis 20:01