funkcja kwadratowa
ankas: mamy daną funckcje f(x) =3(x−2)(x+3) . z którą z niżej podanych fukcji , funkcja f(x) nie ma
punktów wspólnych :
y= 2
y=3
y=1
y=−4
odpowiedź uzasadjnij...
5 lis 19:25
ankas: pomóżcie
5 lis 19:34
ICSP: Odp D

ponieważ y
w > −4
5 lis 19:34
ICSP: dobra zmieniam zdanie

E ) żadna z powyższych
5 lis 19:36
krystek: Policz współrzędną q wierzchołka ! i prosta leżąca poniżej prostej y=q
5 lis 19:36
ankas: W(2,3)
5 lis 19:37
ankas: ICSP, TO JAK d CZY E... w sumie nie napisałam, że również opcja "e również istnieje , bo tez
byłam przekonana, że jest to d
5 lis 19:38
krystek: jeżeli q=3 to odp D
5 lis 19:41
krystek: i nie tylko
5 lis 19:41
ankas: czyli to jest NA PEWNO d , Krystek ?
5 lis 19:41
ankas: co jezcze?
5 lis 19:42
ICSP: krystek parabola ma dwa miejsca zerowe jej współczynnik kierunkowy jest > 0 i ma
wierzchołek nad osią OX ? Nie widzę w tym sensu
Odp e)wszystkie odpowiedzi są blednę
5 lis 19:44
krystek: Policz poprawnie q
5 lis 19:45
krystek: Dałam odpowiedź do obliczeń ankas
5 lis 19:46
ankas: czyli wierzchołek trzrba obliczyć przez uporządkowanie wszystkiego ?
5 lis 19:46
krystek: A jak liczyłaś (−eś)?
5 lis 19:48
ankas: myslałam, że wierzchołek juz mozna odczytac z tej fukcji , która jest podana w zadania, a to
nie jest wierzchołek tylko miejsca zerowe, bo doczytałam
5 lis 19:49
krystek: I pięknie ,że doczytałaś .
5 lis 19:50
krystek: I pięknie ,że doczytałaś .
5 lis 19:51
krystek: I pięknie ,że doczytałaś .
5 lis 19:51
ankas: oj tam, bo sie źle nauczyłam i byłam ciagle w błędzie. az do momentu kiedy kaze tego typu
zadaniae mi wychodziło źle
5 lis 19:52