funckja.
Ziomal: | | 4x+5 | |
Wyznacz parametr m tak aby dziedziną funkcji F(x)= |
| był zbiór wszystkich |
| | √mx2+mx+3 | |
liczb rzeczywistych.
5 lis 18:39
krystek: mx2+mx+3>0
5 lis 18:39
ICSP: i to co napisał
krystek ma być spełnione dla każdego x
5 lis 18:40
krystek: 1 m=0
2)m>0 i Δ<0
5 lis 18:41
Ziomal: Czyli rozwiazaniem bd to ze m∊(0,12)

bo nie kumam do konca
5 lis 18:44
krystek: A jaką masz Δ?
5 lis 18:45
Mayowy: Δ wyszła mi m2−12m
5 lis 18:46
Ziomal: Czemu mam nick Mayowy zamiast Ziomal

Wtf

o.O
5 lis 18:47
krystek: a jszcze m=0 włącz
5 lis 18:49
Ziomal: dlaczego m=0
5 lis 18:59
ZKS:
Ponieważ dla m = 0 dostajemy √3.
5 lis 19:10
Ziomal: jaki
√3 skad to? czemu
5 lis 19:17
ZKS:
Wstaw za m = 0 to zobaczysz skąd to.
5 lis 19:20
Ziomal: ale po co?
5 lis 19:30
krystek: Przeczytaj uważnie treść zadania!
5 lis 19:31