Kombinacja liniowa wektorów i liniowa otoczka zbioru
Bohdan1230: zad.1
Czy wektor (3,√5, 3√7) jest liniową kombinacją wektorów z zadania 2b?
Wektory: a = (3,−5,2), b = (1,5,−3), c = (2,−10,6);
zad.2
Wykazać (korzystając z definicji), że układ wektorów liniowo niezależnych nie zawiera
wektora zerowego.
zad.3
Niech A będzie dowolnym niepustym podzbiorem wektorów z przestrzeni Rn. Wykazać,
że liniowa otoczka zbioru A (czyli zbiór wszystkich skończonych kombinacji liniowych
wektorów należących do zbioru A) jest liniową podprzestrzenią przestrzeni Rn.
5 lis 18:26
Bohdan1230: Może ktoś naprowadzić?
5 lis 18:42
Bohdan1230: ?
5 lis 18:56