Pc.
niunia15xD: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego którego
wszystkie krawędzi są równe 5 cm.
14 maj 22:53
Eta:
H= a
a −−− krawędź podstawy
to:
P
b = 3*a*a = 3a
2
więc P
c = 2P
p + P
b V= P
p *h => V= P
p * a
podstaw i policz.....
14 maj 22:57
niunia15xD: dziękuje


Ile wody deszczowej spadło na obszar ziemii w kształcie trapezu prostokątnego o podstawach
1.8km i 0.8km oraz wysokości 0.6km, jeżeli grubość warstwy wody wyniosła 3.5mm .? Wynik podaj
w tonach.
14 maj 23:08