.
asdf: Wyznaczniki macierzy − metoda laplace'a
http://s12.postimage.org/cemey96mz/macierze.png
chcę wyzerować wiersz czwarty, można robić takie "operacje"?:
k
1: = k
2 − 4k
1
k
3 : = k
2 − 4k
3
k
4 : = k
2 − 2k
4, czy trzeba:
k
1 : = 4k
1 − k
2
k
3 : = 4k
3 − k
2
k
4 = 2k
4 − k
2
5 lis 18:13
asdf: ?
5 lis 18:16
ZKS:
Trzeba bo to co napisałeś na początku będziesz ciągle działał na kolumnie drugiej.
Od drugiej kolumny odejmujesz cztery razy kolumnę pierwszą następnie od kolumny drugiej
odejmujesz cztery razy kolumnę trzecią itd.
5 lis 18:28
asdf: dzięki
5 lis 18:38