Funkcje trygonometryczne
Piotrr: 2sin2x+√2=0
5 lis 17:41
Saizou : 2sin2x=−
√2
oblicz t, a potem wróć do podstawienia
5 lis 17:43
Maslanek: Przeciągasz, S.
5 lis 17:44
Saizou : co przeciągam

cześć
Maslanek
5 lis 17:51
rusek: nie jestem pewien ale wyszło mi 3/8 π
5 lis 17:53
Seven7: no ja zrobiłem takie coś:
2sin2x+
√2=0
2sin2x=−
√2 /:2
coś takiego?
5 lis 18:01
Seven7: aaa źle.....
to jest dobrze ?
5 lis 18:05
Seven7: tam jest
/ : 2 a nie /:kπ .....
5 lis 18:05
ZKS:
A drugie rozwiązanie?
5 lis 18:09
Seven7: hmm jakie drugie rozwiązanie?

A to w ogóle dobrze jest ?
5 lis 18:39
Seven7: a te częsc jest dobrze ?
5 lis 20:06
krystek: sin2x=−sin45
i teraz masz dwie możliwości ponieważ sin jest ujemny w III i IV ćwiartce
sin2x=sin(180+45) lub sin2x=sin(360−45)
5 lis 20:13