OBLICZ !
MARTI: OBLICZ:
1) 3x2 + 2x − 3 = 0
2) 7x2 + 5x + 3 = 0
14 maj 21:57
Eta:
Policz deltę i x
1 i x
2
To podstawowe wiadomości
14 maj 22:01
MARTI: NO TAK, ALE MOŻE DELTA WYJŚĆ NA MINUSIE

? JAK WTEDY X1 I X2 OBLICZYC
14 maj 22:07
14 maj 22:08
Bogdan:
MARTI − ile rozwiązań posiada równanie kwadratowe, dla którego Δ < 0 ?
14 maj 22:25
Eta:
Wtedy nie ma rozwiązań

| | −b | |
gdy Δ= 0 −− to jedno rozwiązanie podwójne : x= |
|
|
| | 2a | |
Δ >0 −−− to dwa różne : x
1 i x
2 ( wzory napewno znasz?
Δ <0 −−−−−− brak rozwiązań
i co tu rozumieć?

( koniecznie trzeba to wiedzieć



Pozdrawiam!
14 maj 22:29
MARTI: NIE MAM POJĘCIA. MIAŁAM TO DAWNO TEMU JAK JESZCZE DO SZKOŁY CHODZIŁAM.
14 maj 22:29
Eta:
To zapamiętaaj , to co Ci podałam



!
będzie ok

( wiesz już

)
14 maj 22:30
MARTI: TAK TAK

DZIĘKUJE ZA PRZYPOMNIENIE
14 maj 22:41
Eta: OK

Powodzenia!
14 maj 22:42