matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbę (p{2} + p{7})^2
pomocy:
liczbę (
√
2
+
√
7
)
2
zapisz w postaci k+
√
n
gdzie k i n są l.całkowitymi
5 lis 16:11
krystek:
zastosuj wzór (a+b)
2
5 lis 16:12
Zuza:
=2+2
√
2*7
+7= 9+2
√
14
=9+
√
4*14
=9+
√
56
5 lis 16:14