matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc parametry
Izumi94:
1.Dany jest układ równań
⎧
6x+my=2m
⎩
x+2y=3
Wyznacz parametr m tak aby dany układ miał jedno rozwiązanie (x,y), takie ze x + y = 3. 2.Dany jest układ równan
⎧
mx+2y=m+1
⎩
x+y=m−3
Wyznacz parametr m tak aby para rozwiazan (x,y) układu była para liczb ujemnych.
5 lis 16:06
krystek:
Wyznaczasz x i y i podstawiasz 2) analogicznie i x<0 i y<0
5 lis 16:08