matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności elementarne
miko:
Rozwiąż nierówności: a) arccosx >= x
2
+ e
2
b)e
3x
arctg(3+x
2
)<=−2
5 lis 15:39
Mila:
a) brak rozwiązań Y=arccosx − największa wartość dla x∊<−1;1> y
max
=π f(x)=x
2
+e
2
najmniesza wartość dla x=0 i wynosi e
2
>π 2) brak rozwiązań arctg(3+x
2
)>0 dla x∊R wykres pomarańczowy, dokończ wyjaśnienie.
5 lis 16:55