potrzebne na już
karola12: zależność temperatury w stopniach fahrenheita od temperaatury w stopniach celcjusza opisuje
wzrór F=9c/5 +32. Ktore stwierdzenie jest prawdziwe
a} dla argumentu 5 o wartosc funkcji jest rowna −15
b} miejscem zerowym tej funkcji jest 17 7/9
c}funkcja przyjmuje wartości dodatnie dal argumentów wiekszych niz −17 7/9
d}punkt (1;33;8) nalezy do wykresu funkcji
(takie oznaczenie / to ułamek

)
5 lis 14:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) podstaw C=5 i wylicz ile to będzie stopni F
b) oblicz dla jakiego C ... F=0
c) zbadaj kiedy F>0
d) co to za punkt

napisz go normalnie
5 lis 14:39
karola12: przepisałam jak jest w książce też go nie rozumiem
5 lis 14:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | |
może to jest 1,33 ; 8  w sensie 1 |
| ; 8 |
| | 3 | |
5 lis 14:42
karola12: o kurde jest ( 1;33,8) nie napewno nie ma ułamka
5 lis 14:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to masz sprawdzić, czy dla C=1 i F=33.8 to równanie jest spełnione
5 lis 14:47