matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzialanie
lolo:
mając dane W(x)=x
3
−2x+1 Q(x)= −x
3
+3x P(x)=2x+3 Wykonaj działanie 2W(x)−5Q(x)+W(x)*P(x)
5 lis 12:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
i w czym problem
a jakbyś miała: 2(x−1) − 5(2x+5) + (x−1)(3x−9) to co byś zrobił/−a
5 lis 12:04
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
5 lis 12:04