matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodzna
Adam:
1
pochodna (
3
√
x
)'=
*(x)' tak
3
√
x
4 lis 23:27
Mila:
Nie.
1
(x
1/3
)'=
x
(1/3−1)
=...
3
4 lis 23:30
MQ:
Nie.
1
1
x
−2/3
czyli
3
3
3
√
x
2
4 lis 23:32
Adam:
Reguła de l'Hospitala mogę stosować w granicach ciągu
4 lis 23:37