z wykresu funkcji odczytaj
Rolek08:

z wykresu funkcji odczytaj
a) dziedzinę
b) zbiór wartości
c) przedziały monotoniczności
d) argumenty dla których funkcja przyjmuje wartości 1
e) zbiór rozwiązań nierówności f(x)≥1
4 lis 23:09
Rolek08: bardzo proszę o pomoc. szczególnie z punktem e
4 lis 23:32
Krzychu: a) Df=(−6,5)
b) Vf=(−2,2)
c) f jest rosnąca dla x∊(−6,−3) ∪ (0,4)
f jest malejąca dla x∊(−3,0)
f jest stała dla x∊(4,5)
d) f(x)=1 dla x ∊ {−3,3}
e) f(x)≥1 dla x ∊ {−3} ∪ <3,5)
5 lis 00:06
pusiak: F(x)≤1
21 kwi 14:41
Janek191:
b) ZW = < − 2, 2 >
21 kwi 15:04