Try
stiki: Proszę o wskazówkę:
Oblicz wartość wyrażenia sinα * cosβ − cosα * sinβ,
| | 3 | | 3π | |
jeśli tgα = |
| , ctgβ = 1 i α,β ∊ (π, |
| ) |
| | 4 | | 2 | |
4 lis 23:02
Basia:
ostatecznie można po prostu wyliczyć sinusy i cosinusy z układów równań
(1)
sin
2α+cos
2α = 1
sinα, cosα<0
(2)
sin
2β+cos
2β=1
| | π | |
z tym, że tu od razu wiadomo, że β = π+ |
| |
| | 4 | |
4 lis 23:10
stiki: | | √2 | |
W odpowiedziach jest niby że |
| |
| | 10 | |
4 lis 23:17
4 lis 23:17
ZKS:
Bo musisz to obliczyć chciałeś wskazówki to Ci Basia je napisała.
4 lis 23:22