proszę o szybką pomoc
marta: Sprawdź że punkty A,B,C,D takie że A=(−1,4) B=(5,−2) C=(7,3) D=(4,6) są wierzchołkami trapezu
równoramiennego ABCD:
a) Napisz równanie osi symetrii tego trapezu
b) Przekształć trapez przez symetrię względem początku układu współrzędnych i podaj współrzędne
otrzymanych wierzchołków
c) Wyznacz wektory zawierające przekątne trapezu
d) Przesuń trapez o wektor (−1,3) i podaj współrzędne otrzymanych wierzchołków
4 lis 21:17
aniabb:

policz długość AD i BC jak równe to równoramienny
oś symetrii y= x−1
4 lis 21:22
aniabb:

w symetrii (00)
A'(1,−4) B'(−5,2) C'(−7,−3) D'(−4,−6)
4 lis 21:27
aniabb: AC→ [8;−1] BD→ [−1;8]
4 lis 21:28
marta: aniabb: zrób to proszę za mnie


:((
4 lis 21:31
aniabb: przesunięcie o [−1;3]
A(−1,7) B(4,1) C(6,6) D(3,9)
4 lis 22:12