matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
gsgsgsgsgsgs:
√
4+2
√
3
=28+16
√
3
czy to wykonałem dobrze?
4 lis 20:52
Kejt:
nie.
4 lis 20:53
Eta:
4+2
√
3
= (1+
√
3
)
2
√
a
2
=|a| to
√
4+2
√
3
= |1+
√
3
|= 1+
√
3
4 lis 20:54