matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość trygonometryczna
Tomek:
Uzasadnić tożsamość trygonometryczną: tg
α
2
=
1−cosα
sinα
4 lis 20:44
Bogdan:
α
α
1 = sin
2
+ cos
2
2
2
α
α
cosα = cos
2
− sin
2
2
2
α
α
sinα = 2sin
cos
2
2
4 lis 20:54