log
mała: fizyka,akustyka,logarytm

Bardzo proszę o pomoc:
Oblicz o ile decybeli wzrośnie poziom natężenia dźwięku,jeśli siłę dźwięku zwiększymy
trzykrotnie.
4 lis 20:32
aniabb: o 1000
4 lis 20:58
mała: a jak to obliczyć?
4 lis 21:29
4 lis 21:30
mała: ale ja nie mam żadnych danych
4 lis 21:32
aniabb: no fakt odwrotnie ..jak poziom 3razy to natężenie 1000
4 lis 21:53
aniabb: to o 10log3
bo jeśli najpierw I0 to L= 10log1=0
a jeśli teraz 3I0 to L= 10log3
4 lis 21:54
mała: nic z tego nie rozumiem...:( ..to ile tych decybeli?
4 lis 22:00
aniabb: 4,7dB
4 lis 22:07
mała: czyli 10 log 3=4,7?
4 lis 22:21
pi: tak
3 sty 17:21
ZKZ: ≈4,8
3 sty 17:23