matematykaszkolna.pl
Ciągłość funkcji O.: Zbadaj ciągłość i narysuj wyk. funkcji charakterystycznej zbioru A= (0,1].
4 lis 20:30
O.: ponawiam... emotka
4 lis 20:41
O.: i Jeszcze raz ponawiam emotka nie moge tego ruszyc...
5 lis 14:14
Artur_z_miasta_Neptuna: pytanie−wskazówka ... co to jest funkcja charakterystyczna zbioru
5 lis 14:16
Artur_z_miasta_Neptuna: rysunek wykres funkcji charakterystycznej zbioru A= (0,1]
5 lis 14:18
O.: owszem, mam zanotowana lecz nie rozumiem jej. dlatego m in tu pisze emotka
5 lis 14:18
O.: a mozesz zbadac rowniez ciaglosc?
5 lis 14:19
Artur_z_miasta_Neptuna: a to nie wiesz jak się ciągłość bada
5 lis 14:20
Artur_z_miasta_Neptuna: jak zaliczyleś 1 semestr analizy
5 lis 14:20
O.: jestem na pierwszym roku, przed pierwsza sesja takze.... nie zaliczylam gdyz takowego zaliczenia jeszcze nie mialam... emotka
5 lis 14:22
O.: jak widać póki co walczę emotka pomożesz? emotka
5 lis 14:24
Artur_z_miasta_Neptuna: funkcja jest ciągła w punkcie x0 jeżeli granica lewostronna i prawostronna w tym punkcie jest sobie równa i wynosi f(x0) po samym wykresie widzisz, że nie jest to funkcja ciągła funkcja jest prawostronnie ciągła w punkcie x0 jeżeli granica prawostronna w tym punkcie jest sobie równa i wynosi f(x0) po samym wykresie widzisz, że nie jest to funkcja prawostronnie ciągła funkcja jest lewostronnie ciągła w punkcie x0 jeżeli granica lewostronna w tym punkcie jest sobie równa i wynosi f(x0) po samym wykresie widzisz, że jest to funkcja lewostronnie ciągła
5 lis 14:27
Artur_z_miasta_Neptuna: wystarczy że pokażesz, że limx−>0 f(x) = f(0) ≠ limx−>0+ f(x) tak samo dla x−>1
5 lis 14:28
O.: Dziekuje Ci bardzo, jest mi duzo jasniej emotka
5 lis 14:31