matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy dobrze zrobilem ??
radek:
dane jest rownanie (x+2k)(x−5k)(x+2k
2
−3)=0. Wyznacz wszystkie wartosci parametru k, dla ktorych suma rozwiazan tego rownania jest liczba mniejsza od 1. −2k+5k−2k
2
+3<1 −2k
2
+3k+2<0 Δ=25 k1=2
1
k2=−
2
1
k∊(−
∞
, −
) U (2, +
∞
)
2
4 lis 20:29
radek:
czy dobrze
4 lis 20:35
radek:
4 lis 20:53
assc:
dobrze
22 kwi 21:53