matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę jednostronną
strawberry:
Oblicz granicę jednostronną a) limx→2
+−
4/(x−2)
3
b)limx→5
+−
3−x/(x−5)
2
c)limx→1
+−
log
7
log
4
x d)limx→0
+−
arc tg1/x
4 lis 20:06
Aga1.:
4
4
a) limx→2
+
=[
]=
∞
(x−2)
3
0
+
4
4
limx→2
−
=
=−
∞
(x−2)
3
0
−
4 lis 20:10