4 lis 20:05
Krzysiek: w liczniku skorzystaj ze wzoru: aloga b =b
4 lis 20:06
aniabb: n3/2n i wzór chyba ktoś Ci pisał
4 lis 20:07
DSGN.: licznik tak?
4*2
log2n=4
n
4 lis 20:09
aniabb: nieee 8=23
4 lis 20:12
DSGN.: zajmę sie licznikiem
2
3log2n=2
log2n3=n
3
fakt tak jak napisałaś
| | n3 | |
tylko jak ruszyc z takiego zapisu |
| |
| | 2n | |
4 lis 20:15
aniabb: dziś widziałam już gdzieś

ale nie wiem gdzie
4 lis 20:24
aniabb: no to może pochodnymi ..tj. de'l Hospitala
| n3 | | 3n2 | | 6n | | 6 | |
| = |
| = |
| = |
| =0 |
| 2n | | 2nln2 | | 2nln22 | | 2nln32 | |
4 lis 20:28
DSGN.: dzieki
4 lis 20:37
4 lis 20:47
DSGN.: a jak sie liczy takie granice
| | n! | | 2n*32n | |
un= |
| albo un= |
| |
| | n | | n! | |
4 lis 21:34
Krzysiek: a spojrzałeś w ogóle na to twierdzenie?
4 lis 21:37
DSGN.: nic nie zrozumialem
4 lis 21:45
Krzysiek: w sumie przykład a) jest jeszcze prostszy (chyba że źle przepisany)
| | un+1 | |
co do b) rozpisz: |
| |
| | un | |
4 lis 21:49
DSGN.: a faktycznie zle przepisany a co do b) to dzieki wielkie
4 lis 21:55