Puk, puk-pomoże ktoś???
Ola: Narysuj wykres jednomianu kwadratowego
2
y=−2x a następnie przesuń go tak,aby otrzymać
wykres funkcji
2
y=−2(x+1) +1
14 maj 19:47
Eta: Rysuję
14 maj 19:49
Ola: Eta jesteś Boska znowu mi pomagasz

!
14 maj 19:56
Eta:

Sorry

musiałam wyjśc a chwilkę

Ten czerwony wykres to y = −2( x +1)
2 +1
a niebieski to: y= − 2x
2
Ciężko mi narysować ,
dla wykresu niebieskiego zaznacz punkty:
W(0,0) ( −1, −2) ( 1 , −2) ( −2, −8) ( 2, −8)
dla czerwonego:
W( −1,1) (0,−1) (−3, −1) ..... itd
Może Bogdan Ci ładniej narysuje?
14 maj 20:28
Miś : Eta spójrz do mnie proszę
14 maj 20:31
Ola: Piękne dzięki , buziaczki. Miłego wieczorku. Jak dobrze że są tacy ludkowie

!
14 maj 20:47
Ola: Bogdan możesz mi to dokładniej narysować PLIS

!
15 maj 21:29
Bogdan:
Eta naszkicowała już ten wykres i nie ma co tu poprawiać.
Czerwona parabola ma wierzchołek w punkcie (−1, 1), niebieska w punkcie (0, 0).
Zrób sobie tabelki do tych dwóch funkcji i rysuj punkt po punkcie.
15 maj 22:14