4 lis 19:32
Maslanek: Pierwszy składnik =1.
Drugi −∞
Granica: −∞
4 lis 19:37
c: mi też tak wyszło tylko że to ma być b w asymtocie ukośnej

jest coś takiego możliwe czy coś zle policzyłam

a wyszło 1
4 lis 19:40
Aga1.: Stąd wniosek,że nie istnieje asymptota ukośna.
4 lis 19:42
Krzysiek: tylko, że powinno wyjść a=0
i wtedy, b=+/−1
4 lis 19:49
c: taak już widze błąd dzieki
4 lis 19:50
c: czyli asymptota pozioma y=1 w
∞ i w −
∞
4 lis 19:53
Krzysiek: nie. dla −∞ jest inna asymptota
4 lis 19:57
c: ale czemu

nie wiem jak określić ten znak:(
4 lis 19:58
Krzysiek:
zatem dla x→−
∞ , granica zmierza do −1 (wtedy |x| =−x )
4 lis 19:59
c: jeśli dzielę przez x<0 to mam dopisać minus
4 lis 19:59
c: ok dzięki już rozumiem
4 lis 20:00