| 1 | 1 | |||
limx→0 ( | − | ) | ||
| sinx | tgx |
| 1 | cosx | 1−cosx | ||||
limx→0( | − | )=limx→0( | ) | |||
| sinx | sinx | sinx |
| 0 | ||
symbol | i geguła de' Hospitala | |
| 0 |
| sinx | ||
= limx→0 | =0 | |
| cosx |
| 1−cosx | (1−cosx)sinx | (1−cosx)sinx | ||||
da się, | = | = | ||||
| sinx | sin2 x | (1−cosx)(1+cosx) |
| sinx | ||
= | →0 | |
| 1+cosx |
| 1−(2cos2x2−1) | ||
limx→0 | = | |
| 2sinx2cosx2 |
| 2(1−cos2x2) | ||
limx→0 | = | |
| 2sinx2cosx2 |
| sinx2 | x | |||
limx→0 | =limx→0tg | =0 | ||
| cosx2 | 2 |