funkcja
adaś:
Dla jakich wartości współczynnika m współrzędne punktu przecięcia wykresów funkcji f(x)= −2x+m
| | 1 | | 2 | |
i g(x)= − |
| x+ |
| są parą liczb |
| | 3 | | 3 | |
a) dodatnich
b) różnych znaków
Robię tak :
f(x)=g(x)
−5x=2−3m
| | 2−3m | |
x= |
| ,dobrze w ogóle robię? |
| | −5 | |
4 lis 18:02
krystek: i teraz wyznacz y
4 lis 18:06
~JIM: Wiem ze trzeba rozpisać liczbę 2009 na czynniki, wyszło mi 7*7*41=2009. WIęc
zapisałem układ dla
x+y=7
xx+yy=287
wyliczylem x i podstawiłem, ale co mam zrobić gdy wyjdzie mi cos takiego
(7−y)7−y=287
probowałem też robić to metodą prób i błędów, ale przy innych przypadkach będzie to zbyt
czasochłonne
4 lis 18:21
~JIM: SORKI

! pomyliłem się to nie tu
4 lis 18:22