rozniczki
ks: . Pomiary wykonywane byly dwukrotnie dla wozkow ktore sie zderzaly − o jednakowych masach
m1=m2, o masie m1= 3/2 m2 i m1=2m2
masa jednego wozka 2 kg.
m1=m2
I pomiar : t1=0.28s t2=0,28
s=0,135 m
v1= 0,4821 v2=0,4821
ped1= 0.9642 p2=0,9642
delta ped=? (nie wiem czy odjac czy dodac)
II pomiar: t1=0.29 t2=0.29
s=0,135
v1,v2=0,4655
p1, p2= 0,931
delta p=?
m1=3/2m2
I :t1=0,35s t2=0.29
s=0,135
v1= 0,3857 v2= 0,4655
p1=1,1517 p2=0,931
deltap=?
II : t1=0,37 t2=0,30
s=0.135
v1=0,3648 v2= 0,45
p1=1.0944 p2=0,9
deltap=?
m1=2m2
I: t1=0,44s t2=0,29
s=0,135m
v1=0,3068 v2=0,4655
p1=1,2272 p2=0,931
deltap=?
II: t1=0,46s t2=0.30
s=0.135m
v1=0,2943 v2=0,45
p1=1,2736 p2=0,9
deltap=?
Trzeba obliczyc bład p i delta p metoda rozniczkową. prosze o pomoc
4 lis 17:40