matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna wielokrotnie zlozona - schemat ?
proxy:
dajmy na to ze mam obliczyc pochodna funkcji
f1*f2
f(x)=
f3
iloczyn i iloraz rozumiem, ale jak traktowac 3 takie funkcje, jak wygladalby taki wzor na pochodna ?
f1'*f2*f3+f1*(f2*f3)'+f1*f2*f3'
(f3)
2
czy inaczej
?
4 lis 17:18
Basia:
f
1
*f
2
)'*f
3
−
f
1
*f
2
*f
3
'
f'(x) =
=
f
3
2
f
1
'*f
2
*f
3
+f
1
*f
2
'*f
3
−
f
1
*f
2
*f
3
'
f
3
2
4 lis 17:20