Oblicz wyrażenie
Estrella:
4 lis 17:17
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
4 lis 17:22
Estrella: niee
4 lis 17:26
sushi_ gg6397228:
to otwórz podrecznik i zobacz na wzory a potem zapisz co na ich podstawie wywnioskowałas
4 lis 17:30
Estrella: Piszę tutaj bo proszę o pomoc. To chyba jest dla Ciebie zrozumiałe ? Więc zamiast pisać "dobre
rady" to byś podał/ podała nawet te głupie wzory z których mam skorzystać. Ale jak widać tutaj
nie można zgłosić się o pomoc bo zawsze znajdzie się jakiś mądraliński. A myślałam, że takie
fora są dla osób które czegoś nie umieją a nie dla kujonków by pokazywały swoją wyższość. Na
szczęście jest to dziedzina która na nic się zdaje w życiu ( a przynajmniej w większej mierze
). Więc pozdrawiam
4 lis 17:38
Krzysiek : Wiec zamiast pisac tego rodzaju uwagi popros kolege o podanie wzorow . Druga sprawa jest taka
ze tak CI sie tylko wydaje ze matematyka jest w zyciu do niczego niepotrzebna bo jesli sie
teraz nie nauczysz to jak pomozesz swojemu dziecku jesli poprosi Cie o pomoc . Po trzecie
dobre rady sa zawsze w cenie .
teraz to sa naprawde proste rzeczy do policzenia masz √23= albo to zapiszesz ze to jest √8
bo 23=8 a √8=√4*√2=2√2 albo √23=√2*√2*√2=2√2 bo √2*√2=2 i jeszcze
razy √2=2√2
Jesli dobrze przeczytasz to masz tez obliczony ile sie rowna mianownik . Poza tym wzor
n√an=a wiec np. 4√164=16 2√52=5 wiec ile bedzie 2√22. Chociaz przy pierwiastkach
kwadratowych nie pisze sie tej dwojki na gorze pierwiasta to napisalem zebys to zobaczyla
dobrze . Wiec teraz sobie to napisz i policz
Potem beda naprawde trudne rzeczy do opanowania i co wtedy bedzie. wiec teraz sie dobrze
przyloz zeby potem nie plakac
4 lis 18:48