matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości
stiki:
Jak z takiego równania:
tgα
tg2α − tgα
wyszło takie:
tgα(1−tg
2
α)
tgα(1+tg
2
α)
4 lis 16:54
Basia:
podstawiono
2tgα
tg2α =
1−tg
2
α
4 lis 16:57
Eta:
2tgα
tg2α=
1−tg
2
α
tgα
= ............
2tgα−tgα(1−tg
2
α
1−tg
2
α
4 lis 16:59