wykres funkcji
wyjadacz: | | |(x+3)(x−1)| | |
Narysuj wykres funkcji f(x) = |
| |
| | x3 +4x2+x−6 | |
4 lis 16:39
Mati_gg9225535: dziedzina, i 2 przypadki rozważ gdy to co pod wart. bezwzgledna jest ≥0 i gdy jest <0
4 lis 16:41
wyjadacz: | | |(x+3)(x−1)| | |
hmm, bo to wyjdzie ze schematu Hornera f(x) = |
|
|
| | (x+3)(x+2)(x−1) | |
| | 1 | |
I czy przypadkiem (x+3) i (x−1) się nie skrócą i nie zostanie y = |
| , czyli 1/x po |
| | x+2 | |
przesunięciu o wektor {−2,0]
4 lis 16:47
wyjadacz: Tylko co z tą wartością bezwzględną :< ?
4 lis 16:48
wyjadacz: Ej no serio nie ma tu nikogo kto mógłby pomóc? ?
4 lis 16:52
wyjadacz: Dobra już się nie trudźcie, znalazłem rozwiazanie
4 lis 16:54