matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
mia:
Oblicz brakujące wyrazy ciągu geometrycznego. −−,−− ,−− ,−− ,3,5 nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać
4 lis 16:11
aniabb:
q=5/3 3: 5/3= .. i dalej wstecz
4 lis 16:14
Basia:
skoro jest geometryczny i a
5
=3 a a
6
= 5 to q =
5
3
teraz licz
a
5
a
4
=
q
a
4
a
3
=
q
a
3
a
2
=
q
a
2
a
1
=
q
4 lis 16:15
mia:
Dziękuję bardzo
4 lis 17:25