;))
aga12345: aga12345: oblicz średnia wazona mediane dominate wariacje i odchylenie standardowe
liczba 2 3 4 5
liczba wskazan 8 5 2 3 to w tabeli
prosze tylko jak nie o rozwiazanie to same wyniki dzieki wielkie
4 lis 16:08
4 lis 16:14
aga12345: czy mam dobrze prosze o sprawdzenie
mediana =3
dominata=2
śred.arytm =3
wariacja =1,22
odchylenie =√1.22=1,105
4 lis 16:24
aniabb:
śr=54/18=3
me=3
D= 2
odch=16/18=8/9
4 lis 16:25
aniabb: odch 11/9
4 lis 16:26
aniabb: oki..policzyłam wariancję
4 lis 16:27