matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
krysta:
rozwiąż równanie 3x
5
=12x
3
14 maj 19:06
codik:
ja bym zrobiła to tak : 3x
5
−12x
3
=0 /:3 x
5
−4x
3
=0 x
3
(x
2
−4)=0 x
3
=0 lub x
2
−4=0 a dalej chyba dasz rade
14 maj 19:10