matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
aaaaa:
|9x|−11=x
4 lis 15:42
sushi_ gg6397228:
|9x|= 9*|x| wskazówka a potem tak jak na lekcji robiliscie
4 lis 15:43
aniabb:
x<0 10x=−11 x=−1,1 x≥0 8x=11 x=11/8
4 lis 15:44