oblicz wartości funkcji dla
Kondzia: Oblicz wartości funkcji f (x) = a/x dla:
x∊ { −4, −1/2,√2 } a=−2
4 lis 15:22
aniabb:
wstawiasz za x liczbę z nawiasu i za a=−2
4 lis 15:23
aniabb:
f(−4)=−2/−4=1/2
4 lis 15:23
aniabb:
f(−1/2)=4
4 lis 15:24
aniabb:
f(√2)=−2√2
4 lis 15:25
paulina: f(x)=12*2⋀{2}−3*2+4 Oblicz Wartośc funkcji f dla x=2
6 gru 10:30
5-latek: A gdzie tu wystepuje x?
6 gru 10:35
wredulus_pospolitus:
5−latek ... to taka zmyłka

dać dłuuuuuuugą postać funkcji stałej
6 gru 10:36
wredulus_pospolitus:
w sumie jako nauczyciel dawałbym takie (idiotycznie łatwe) zadania

od razu by było widać kto
potrafi myśleć a kto nie
6 gru 10:37
wredulus_pospolitus:
chyba że te
2 co występuje to już jest ten podstawiony 'x' ... a wtedy to wielkie buuuu
6 gru 10:38
5-latek: Czesc

Artur chyba testuja nasza inteligencje
6 gru 10:38