Granica ciągu przykład
Kamil: Granica ciągu
mam takie zadanko nie wiem tylko jednego
un=(1+
4n)
n
un=(1+4/n )
n/4]
4 −skąd się wzieła ta ostatnia czwórka w potedze

przed nawiasem
kwadratowym jest w potedze
n4
z góry dzieki za pomoc
4 lis 15:17
Kamil: wychodzi e4
4 lis 15:18
4 lis 15:18
konrad: znaczy źle
(xn/4)4=xn
4 lis 15:20
Kamil: czyli ta czwórka jest nam potrzebna tylko po to aby skróciła sie z n4?
bo e =(1+1n)n
4 lis 15:21
konrad: ta
4 lis 15:22
Kamil: ale tak naprawde ta dopisana 4 zostaje bo wychodzi że e4
4 lis 15:24
Kamil:
4 lis 15:25
konrad: ja tylko wyjaśniłem skąd n/4, więcej nie wiem
4 lis 15:26
Kamil: aha to dzieki za tyle
4 lis 15:27