Pole powierzchni całkowitej jest 3 razy większe
nudna matematyka: Pole powierzchni całkowitej jest 3 razy większe od pola podstawy stożka. Oblicz miarę kąta
nachylenia tworzącej stożka do płaszczyzny podstawy.
4 lis 14:46
sushi_ gg6397228:
zapisz pierwsze zdanie wzorem
4 lis 14:48
nudna matematyka: 3Pc=Pp
3π r2 + πrl = πr2
4 lis 14:51
nudna matematyka: tak?
4 lis 14:51
nudna matematyka: co dalej? ;>
4 lis 14:57
konrad: źle
4 lis 14:59
nudna matematyka: więc?
4 lis 14:59
konrad: πr2+πrl=3πr2
4 lis 14:59
nudna matematyka: aa.. i teraz wyliczyć l? −.−'
4 lis 15:01
konrad: no na przykład
4 lis 15:02
nudna matematyka: dziękuję.. i tak nie wiem jak wyliczyć kąt.
4 lis 15:03
4 lis 15:04
nudna matematyka: dziękuję!
4 lis 15:05