..
radek: dwaj turysci umowili sie, ze wyjda rowerami jednoczesnie naprzeciw siebie z dwoch miejscowosci.
jeden z nicj jechal z predkoscia o 12km/h wieksza, niz drugi. turysci spotkali sie, gdy jeden
z nich pokonal 3/5 odleglosci miedzy odleglosciami. obl predkosc, z jaka jechali turysci.
mi wyszlo ze droga=60 km, ale nie wiem czy to dobrze

no i dalej nie wiem co zrobic
4 lis 14:01
kkkk: v
1 = V
2+12
S
1=3/5S
s
2=2/5S
układ równań i powinno się dać policzyć czas dla każdego w po drodze jaką pokonali powinien być
taki sam
4 lis 14:05
radek: nie za bardzo rozumiem jak mam to zrobic..
4 lis 14:12
4 lis 14:18
kkkk: pozbądź się ułamków w każdym z równań i przyrównaj do siebie ich prawe strony tak wyliczysz V2
a V1 to nawet pierwszoklasista wyliczy
4 lis 14:19
+-: Jaką drogę pokonali nie wiadomo, gdyż przy tych warunkach zawsze jeden pokona 0,4 a drugi 0,6
drogi
4 lis 14:25