matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość
katarina:
jak będzie wyglądać wykres tej funkcji:
x
f(x)=
|x − 1|
4 lis 14:00
Eta:
założenie ; x≠1
x
1
1/ dla x>1 y=
= 1+
( wykres niebieski
x−1
x−1
x
1
2/ dla x<1 y=
= −1−
( wykres zielony)
−x+1
x−1
x
suma obydwu −−−−−− wykres czerwony : y=
|x−1|
4 lis 17:33