matematykaszkolna.pl
przedmiot na studiach Olaf: Czesc czy slyszeliscie o takim przedmiocie jak optymalizacja i podejmowanie decyzji(doslowne tlumaczenie) Jezeli tak mozecie polecic jakies ksiazki Dodatkowo jeszcze pytanie odnosnie podstaw elektrotechniki mozecie polecic jakas ksiazke z zadaniami i rozwiazaniami z 2 semestru? Prad zmienny metody laplacea itp
4 lis 12:48
Artur ..... : możesz szukać pod takimi hasłami jak: metody optymalizacyjne badania operacyjne i taka dobra rada − jeżeli masz zamiar zajmować w przyszłości wyższe stanowisko w większej firmie −−− to nie obijaj się na tym przedmiocie −−− kwestia optymalizacji i prawidłowego wyboru strategii to najważniejsze kwestie podejmowane w każdej dużej firmie ... i za taką pracę nie boją się płacić ogromnych kwot
4 lis 13:03
Olaf: Artur a mozesz mi cos jeszcze doradzic kurde powiem ci ze jestem na drugim roku studiow i jest tak ciezko ze masakra nawet nie ma pozadnych materialow do nauczki. Czy tak wlasnie wygladaja studia ? Ze samemu trzeba chodzic pytac szukac i czasami uczyc sie nei z tego co trzeba, sam juz nie wiem, W pierwszym semestrze jak byla analiza to juz sie wiedzialo ze to jest matematyka, wiedzialo z czego sie uczyc, jak sie rozwiazywalo zadania to sie wiedzialo po co sie je rozwiazuje, a teraz jak doszly nowe przedmioty to czlowie zaczyna sie zastanawiac co tutaj robi
4 lis 13:20
Olaf: najgorsze jest to ze duzo przedmiotow to sucha teoria nie wiadomo jak sie na to uczyc czy ryc na pamiec, bo ciezko cokolwiek zrozumiec, na pewno tu jest duzo studentow powiedzcie jak wy sie uczycie podniescie troche na duchu
4 lis 14:19