Rozwiąż równanie
kamilcia: Jak to rozwiązać ,ponieważ ciągle wychodzi mi inny wynik niż w odp.

e) (x+ 2
√2 )
√2 =
√3 x− 1
4 lis 07:36
; / :
4 lis 07:44
Krzysiek : TO ja sie Ciebie pytam po co patrzysz na odpowie dz w tak prostym przykladzie
Nie potrafisz wymnozyc dwoch liczb
(x+2√2)√2=√2*x+√2*2√2 dla lepszej przejrzystosci zapiszmy to tak = √2x+2√2*√2
Teraz ile to jest √2*√2 . To sie rowna 2 . To piszemy dalej ze to sie rowna
√2x+2*2=√2x+4 . KOniec .
4 lis 07:56
Krzysiek : Tp co nie skonczylem rano to koncze.
√2x+4=
√3x−1
√2x−
√3x=−5
x(
√2−
√3)=−5
4 lis 23:30