pomocy:(
paulina6918: mam ogromna prosbe mimo poznej godz przypomnijcie mi jak rozwiazac nast rownania i nierownosci
sin u{x 2}= − u {1 2}
log z 3 x wieksze lub rowne 4
7x3 − 5 x2−2>0
4 lis 00:53
ZKS:
Suma współczynników wielomianu równa się 0 więc pierwiastkiem równania jest x = 1 dalej
dzielenie lub grupowanie jak wolisz.
log
3x ≥ 4 zał. x > 0
x ≥ 3
4
| x | | 7 | | x | | 11 | |
| = |
| π + k * 2π ∨ |
| = |
| π + k * 2π |
| 2 | | 6 | | 2 | | 6 | |
4 lis 01:02
paulina6918: dziekuje za pomoc
4 lis 01:10