| ⎧ | ez dla x≠0 | ||
| Pokazac ze f(x)= | ⎩ | 0 dla x=0 | , |
| −1 | ||
gdzie z= | , jest klasy Co , narysowac wykres | |
| 1−x2 |
Jak tak to niech x=1 co wtedy masz?
Cn oznacza funkcję, która jest n razy różniczkowalna i ta n'ta pochodna (tak samo jak
wszystkie poprzednie) są ciągłe na danym przedziale (jak nie ma podanego przedziału, to znaczy
że jest ciągła na R)
C0 natomiast oznacza −−− funkcja jest ciągła
natomiast Ty z pewnością źle przepisałeś/−aś przykład ... bo dla x=1
wyrażenie 'z' nie ma sensu (tam wszędzie zamiast 0 powinno być 1)