matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Try
stiki:
Proszę o jakąś wskazówkę: cos
2
x − 3sinxcosx + 1 = 0
3 lis 22:07
aniabb:
1=cos
2
+sin
2
2cos
2
x−2sinxcosx −sinxcosx+sin
2
x =2cosx(cosx−sinx)−sinx(cosx−sinx)=0 (2cosx−sinx)(cosx−sinx)=0
3 lis 22:10
stiki:
Dziękuję!
3 lis 22:14